Interesne dejavnosti

 

Interesne dejavnosti zavzemajo zanimivo, pestro in široko področje, kjer prav vsi člani lokalnih društev Zveze paraplegikov Slovenije lahko najdejo svoje interese in izkoristijo svoje talente ali hobije. Tako mladi kot starejši in tako ženske kot moški! Interesne dejavnosti gotovo nudijo najširši krog možnosti, kjer si paraplegiki in tetraplegiki pridobijo občutek ustvarjalnosti in določeno mero samozavesti.

Pokrajinska društva Zveze imajo različno razvejane interesne dejavnosti, nekatera bolj, druga manj. Povsod pa si njihovi člani lahko svoje interese najdejo in zadovoljijo v izobraževalnih tečajih (računalništvo, tuji jeziki, fotografiranje, šah), Aktivu žena, med ATV motoristi, ročnih kolesarjih, se priključijo potapljačem ali pa plesalcem. Še posebej pa so priljubljene ročne spretnosti, kjer predvsem članice izdelujejo priložnostne voščilnice in čestitke. Sem pa sodijo tudi vsakoletna množična srečanja in izleti.
Zato poleg osnovnih, želimo članom omogočiti tudi izvajanje sekundarnih potreb, kjer naj bi se izobraževali, izpopolnjevali in predvsem aktivno delovali.