Članice

Države - članice evropske zveze - ESCIF

NASLOVI ČLANIC

Članice ESCIF-a so neodvisne nacionalne organizacije, ki združujejo osebe s poškodbo hrbtenjače. V skladu s Statutom ESCIF-a je lahko iz ene države več različnih nacionalnih organizacij, vendar le če je njihov glavni cilj zastopanje oseb s poškodbo hrbtenjače.
ESCIF trenutno združuje 29 nacionalnih neodvisnih organizacij iz 24 evropskih držav. Vsaka članica v ESCIF-u je samostojna organizacija z lastnim statutom. Glavni cilj delovanja vsake članice je predstavljanje oseb s poškodbo hrbtenjače v svoji državi. ESCIF je nepolitična organizacija, zato združuje organizacije iz vseh držav v Evropi in se ne osredotoča samo na Evropsko Unijo.

Trenutno so v ESCIF-u zastopane: Anglija, Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Češka, Danska, Finska, Francija, Hrvaška, Irska, Italija, Latvija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovenija, Škotska, Španija, Švedska, Švica, Turčija in Ukrajina.

angl avst belg bih cesk dans fins fran
Anglija Avstrija Belgija BiH Češka Danska Finska France
hrva irsk ital latv nemc nizo norv port
Hrvaška Irska Italija Latvija Nemčija Nizozem Norveška Portugal