Dostopne turistične destinacije

Na oddih brez ovir

PREDSTAVLJAMO VAM POČITNIŠKE DESTINACIJE DOMA IN V TUJINI, KI SO DOSTOPNE GIBALNO OVIRANIM TURISTOM NA INVALIDSKIH VOZIČKIH.

Stran bi radi dopolnjevali, zato vas prosimo, da nam posredujete naslove destinacij, v katerih ni arhitekturnih ovir in ste se v njih dobro počutili - info@zveza-paraplegikov.si

DOSTOPNE DESTINACIJE ZVEZE PARAPLEGIKOV

Dom_paraplegikov_Pacug
PACUG
Dom_paraplegikov_Pineta
PINETA
Dom_paraplegikov_Semič
SEMIČ
Počitniške_hišice_Čatež
ČATEŽ

OBNOVITVENA REHABILITACIJA

Zveza paraplegikov Slovenije izvaja obnovitveno rehabilitacijoe v
Domu paraplegikov Pacug, Zdravilišču Laško in Zdravilišču Radenci.

Dom paraplegikov Pacug

KARTA I. del
KARTA II. del

Potniki s posebnimi potrebami
Varnostna pravila za prevoz invalidnih oseb z omejeno mobilnostjo

Zavod ARS VIVA v Podcerkvi v  Loški dolini je ustanovil tetraplegik Benjamin Žnidaršič, zato so vsi obnovljeni objekti kmečke domačije brez arhitekturnih ovir, prostori pa prilagojeni turistu na invalidskem vozičku.
V hostlu imajo na voljo apartma, dvoposteljne sobe s kopalnico, triposteljno sobo, dvanajst skupnih ležišč, dnevni prostor, knjižico, galerijo, recepcijo in jedilnico. Zavod ARS VIVA se nahaja v Loški dolini v Podcerkvi 24, Stari trg pri Ložu. Pri njih turizem razumejo kot potovanje drug k drugemu, k drugačnemu, novemu, zanimivemu. - ARS VIVA - E-mail: youthostel.arsviva@gmail.com

SLOVENSKI HOTELI NA OBALI IN CELINI - SREDOZEMSKA OBALA IN OTOKI - ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE

NAUTIČNI TURIZEM BREZ ARHITEKTURNIH OVIR

Skozi projekt ESYNAUTIC boste spoznali novosti na področju nautičnega turizma, ob morebitnem križarjenju pa tudi najlepše kotičke Jadranske obale.
Teraplegik Zdravko Lakić, ki rad potuje in pozna vse težave s katerimi se srečuje gibalno ovirani turist, je svoje bogate izkušnje (slabe in dobre) predlagal pri projektu Easynautic.
Motorna ladijca M/Y TRINIDAD (TRADER 41+2je povsem prilagojena turistu na invalidskem vozičku. Med drugim vas s posebnim dvigalom lahko z ladje spustijo direktno v moreje, s potrebno logistiko pa so poskrbeli, da se turist na vozičku na križarjenju in obiskih različnih znamenitosti res odlično počuti.

INVALIDOM PRIJAZNA HRVAŠKA (vrsta zanimivih ponudb)

Na hrvaškem sta 70% invalid in njegov spremljevalec oproščena plačila turistične takse - Zakon - 4. člen

BOSNA IN HERCEGOVINA
Cenovno zelo ugoden rehabilitacijski center Reumal

TURISTIČNE AGENCIJE

TURAG4LL - Turistična agencija za osebe s posebnimi potrebami.

INTELEKTA - Turistična agencija z izredno širokim programom različnih ponudb

APARTMA MOHORČIČ - PORTOROŽ - Od morja je oddaljen 800m, ima klimo, teraso, možnost dodatnega ležišča, žar, male živali so dovoljene. Apartma je dostopen tudi gostom na invalidskih vozičkih. Parkirišče je zagotovljeno, v bližini se nahajajo trgovine in športna dvorana.