Dostopne turistične destinacije

Na oddih brez ovir

PREDSTAVLJAMO VAM POČITNIŠKE DESTINACIJE DOMA IN V TUJINI, KI SO DOSTOPNE GIBALNO OVIRANIM TURISTOM NA INVALIDSKIH VOZIČKIH.

Stran bi radi dopolnjevali, zato vas prosimo, da nam posredujete naslove destinacij, v katerih ni arhitekturnih ovir in ste se v njih dobro počutili - info@zveza-paraplegikov.si

DOSTOPNE DESTINACIJE ZVEZE PARAPLEGIKOV

ČATEŽ
SEMIČ
PACUG
PINETA

OBNOVITVENA REHABILITACIJA

Zveza paraplegikov Slovenije izvaja obnovitveno rehabilitacijo v
Domu paraplegikov Pacug, Zdravilišču Laško in Zdravilišču Radenci.

Dom paraplegikov Pacug

DOSTOPNIH TOČK

ŠTEVILNE DOSTOPNE DESTINACIJE V SLOVENIJI IN NA HRVAŠKEM

ZAVOD ARS VIVA – YOUT HOSTEL

ATV motoristi pred hostlomZavod ARS VIVA je ustanovil tetraplegik Benjamin Žnidaršič, zato so vsi obnovljeni objekti kmečke domačije brez arhitekturnih ovir, prostori pa prilagojeni turistu na invalidskem vozičku.
V hostlu imajo na voljo apartma, dvoposteljne sobe s kopalnico, triposteljno sobo, dvanajst skupnih ležišč, dnevni prostor, knjižico, galerijo, recepcijo in jedilnico. Zavod ARS VIVA se nahaja v Loški dolini v Podcerkvi 24, Stari trg pri Ložu. Pri njih turizem razumejo kot potovanje drug k drugemu, k drugačnemu, novemu, zanimivemu. YOUT HOSTEL - ARS VIVA - E-mail: youthostel.arsviva@gmail.com

MOJA POT
Moja potPOVEZVA - omogočimo vsakomur enako dostopnost! - na tej strani boste našli vrsto podatkov o dostopnosti različnih destinacij tako doma kot v tujini. Poleg tega pa tudi številne informacije iz zakonodaje, različne novosti in koristne nasvete.

ZAVOD BREZ OVIR

Na spletni strani Zavoda brez ovir boste ob kliku na jeziček DOSTOPNI TRIZEM našli številne dostopne destinacije v Sloveniji in na hrvaški obali. Dodani so natančni opisi in cela vrsta fotografij. Številne hrvaške plaže imajo urejene dostope v morje bodisi z dvigali ali pa s klančinami. Dostopne so tudi sanitarije in tuši. Žal, v Sloveniji nimamo na plažah niti enega samega dvigala. Slovenska obala gibalno oviranim turistom res ni naklonjena.

LETALIŠČE JOŽETA PUČNIKA
Letališče Jožeta Pučnika- Potniki s posebnimi potrebami
- Varnostna pravila za prevoz invalidnih oseb z omejeno mobilnostjo
- Izjava invalidne osebe, ki potuje z letalom

.PREMIKI - ZAVOD IN TURISTIČNA AGENCIJA

premikiPOVEZAVA - Stran ponuja številne destinacije za izlete in potovanje ter počitnikovanje.

SKORAJ 250 SLOVENSKIH HOTELOV
slovenija POVEZAVA - Na tej povezavi je predstavljenih skoraj 250 destinacij po različnih slovenskih krajih. Na celini, zdraviliščih in obali.

DOSTOPNA NARAVA
amerikaPOVEZAVA - Neverjetno obsežna stran Amerike in Kanade  s tisočimi podatki o dostopnosti.

VEČ KOT 250 HOTELOV V SREDOZEMLJU
evropaPOVEZAVA -
Odkrijte njihove ponudbe na otokih, obalah in celini in se prepričajte o njihovi ponudbi.

TURISTIČNE AGENCIJE
TURAG4LL - Turistična agencija za osebe s posebnimi potrebami.

INTELEKTA - Turistična agencija z izredno širokim programom različnih ponudb

APARTMA MOHORČIČ - PORTOROŽ - Od morja je oddaljen 800m, ima klimo, teraso, možnost dodatnega ležišča, žar, male živali so dovoljene. Apartma je dostopen tudi gostom na invalidskih vozičkih. Parkirišče je zagotovljeno, v bližini se nahajajo trgovine in športna dvorana.

INVALIDOM PRIJAZNA HRVAŠKA (vrsta zanimivih ponudb)Hrvaška ima lepe plaže in res čisto morje

SEZNAM VSEH HRVAŠKIH DESTINACIJ (390)

PEŠČENE PLAŽE - Na teh spletnih povezavah boste v hotelih, vilah, apartmajih, počitniških hišicah, kmečkem turizmu in turističnih naseljih,Dvigalo v Omišu prav gotovo tudi vi našli primerno destinacijo za vaše počitnikovanje. Med njimi so arhitekturno urejeni objekti in dostopne plaže kjer se bodo invalidni turisti udobno počutili.Primerna klančina Na voljo so dvižne klančine, dvigala, primerna razsvetljava, dostopno parkirno mesto ...
Nekatere namestitve so tudi v pritličnih sobah, ki so še posebej udobno urejene. V teh prostorih so sanitarnije prilagojeni osebam s posebnimi potrebami.

HRVAŠKO ZDRUŽENJE PARAPLEGIKOV IN TETRAPLEGIKOV

HUPTHUPT - Na njihovi spletni podstrani - E- DOKUMENTI Turizam - boste našli povezave na vse destinacije ter plaže in kopališča, ki so jih njihovi člani preverili in so dostopne invalidnim gostom na vozičkih. Veliko destinacij predstavljajo v angleščini. Ime prepišite v vaš brskalnik in dobili boste slovenske predstavitve.

NAUTIČNI TURIZEM BREZ ARHITEKTURNIH OVIR
Nautični turizem za gibalno oviraneSkozi projekt ESYNAUTIC boste spoznali novosti na področju nautičnega turizma, ob morebitnem križarjenju pa tudi najlepše kotičke Jadranske obale.
Teraplegik Zdravko Lakić, ki rad potuje in pozna vse težave s katerimi se srečuje gibalno ovirani turist, je svoje bogate izkušnje (slabe in dobre) predlagal pri projektu Easynautic.
Na križarjenje brez arhitekturnih ovirMotorna ladijca M/Y TRINIDAD (TRADER 41+2) je povsem prilagojena turistu na invalidskem vozičku. Med drugim vas s posebnim dvigalom lahko z ladje spustijo direktno v moreje, s potrebno logistiko pa so poskrbeli, da se turist na vozičku na križarjenju in obiskih različnih turističnih znamenitosti res odlično počuti.
Vse podrobne podatke dobite na predstavitveni spletni strani ESYNAUTIC, kjer si lahko ogledate tudi video posnetke.

Na hrvaškem sta 70% invalid in njegov spremljevalec oproščena plačila turistične takse - Zakon - 4. člen

BOSNA IN HERCEGOVINA
Cenovno zelo ugoden rehabilitacijski center Reumal