Počitniške hišice v Čatežu

 

V hišicah lahko unovčite turistične bone - kontakt ziga.bajde@zveza-paraplegikov.com

Veseli in zadovoljni smo, da lahko od leta 1993 svoje proste in počitniške dni preživljamo v enem najlepših kotičkov naše domovine. V bližini, kjer se stekata naša najdaljša (samo) slovenska reka Krka in reka Sava, se razprostira eno najlepših in največjih termalnih kopališč – TERME ČATEŽ. In prav tam imamo slovenski paraplegiki dve hišici s tremi bivalnimi enotami, kjer naši člani, svojci in prijatelji, lahko z vsemi bogatimi storitvami, ki jih ponujajo Terme, koristijo počitniške dni.

Hišice nam nudijo vse udobje. Čaka nas povsem opremljena kuhinja, dnevna soba s TV sprejemnikom, spalnica, prilagojene sanitarije in lepa terasa, kjer lahko spečemo tudi specialitete na žaru. Ena hišica imata po štiri ležišča (v njen je bolniška postelja), dve pa po pet. Vse so klimatizirane, termine pa lahko rezervirate tudi preko interneta na naši spletni strani - zavihek – TURIZEM REZERVACIJE.

V tem prelepem okolju z milim in toplim podnebjem lahko počitnikujemo sedem ali deset dni in koristimo tudi bogate turistične in zdravstvene storitve, ki jih nudijo Terme Čatež. Zaradi mondene ponudbe so dosegljive le redkim našim članom, vendar pa vsi, ki pridemo v naše hišice lahko kljub visokim cenam preživimo relativno poceni počitnikovanje. Zvezi namreč za svoje bivanje v hišicah poravnamo le stroške vstopnic za celodnevno kopanje v številnih bazenih.

Termalna voda je vir zdravja in Terme Čatež jo uporabljajo v zdravstveni dejavnosti. Seveda pa so to naravno bogastvo izkoristili tudi za kopanje v številnih hotelskih bazenih in Termalni rivieri. Ob vrtini ima voda od 42 do 63 stopinj celzija.

V številnih bazenih z različnimi temperaturami uživajo otroci, zaradi raznolikosti pa jih imajo radi tudi mladi po letih in po srcu, ki jim zdravilni učinki termalne vode pomagajo pri ohranjanju in krepitvi zdravja. Termalno riviero v Termah Čatež letno obišče okrog 700.000 kopalcev, sestavljata pa jo poletna in zimska termalna riviera s savna parkom.

Čatež je tudi odlično izhodišče za številne izlete po bližnji in daljni okolici. Zapeljete se lahko po vinski cesti, obiščete grad Mokrice, Kostanjevico, znamenite repnice in še vrsto drugih zanimivosti.