• Aktualni dogodki

Preberite poletno številko glasila Paraplegik

9. Julij 2020

PARAPLEGIK - Koronavirus je v letošnjem letu prav gotovo največkrat izgovorjena in napisana beseda. Tudi v tokratni številki našega glasila, saj se vse vrti okoli nje. Virus je cel planet obrnil na glavo in tudi vsebino, ki jo boste prebirali.
Tudi predsednik Dane Kastelic v svoji redni kolumni piše o delovanju Zveze v času epidemije in se zahvaljuje vsem in še posebej osebnim asistentom, ki so v tem času zavestno in odgovorno ravnali, da v naših vrstah nismo imeli nobenega člana okuženega s covidom 19. No, s sodobno tehnologijo smo lahko veliko dela opravili od doma. Predsednika in odgovorne pa skrbi kako bo odločilo Ustavno sodišče o prihodnosti naše obnovitvene rehabilitacije in zdravstvenega letovanja otrok.
V nadaljevanju v treh člankih pišemo o delu in življenju naših članov v času epidemije in ključnih informacijah RTV, o planinstvu za gibalno ovirane planince, spremembah zakona o dajatvah za motorna vozila, negi kože, napotkih za zdravo prehrano oseb s poškodbo hrbtenjače, nato pa se že razpišejo dopisniki vseh devetih pokrajinskih društev. Med njimi so tudi zanimivi intervjuji.
Sledijo prispevki iz športnega in kulturnega področja, pišemo pa tudi o spominih na Pineto, o zanimivem potopisu in spominu na dva preminula predsednika društev.
Zadnje strani so tako kot vedno, namenjene razvedrilu. Prijetno prebiranje vam želimo.