• Šport

Zadnji krog rednega dela v košarkarski ligi ZPS - ORMEGA MM

21. Junij 2020

Zaradi preprečitve širjenja korona virusa se je zamaknila tudi košarkarska liga ZPS – ORMEGA MM. V športni dvorani Rače so 20. junija 2020 ekipe nadaljevale s prvenstvom. Četrto kolo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Podravja.

DP Kranj – DP Celje Thermana 60:33 (30:14)
Kombinirana ekipa igralcev Gorenjske in Dolenjske si je v uvodnem srečanju že v prvem polčasu priigrala visoko prednost. Nasprotna ekipa je lovila priključek vendar ji je na koncu zmanjkalo moči in tekmo izgubila.

DP Maribor – DP Ljubljana Mercator 54:43 (27:18)
V drugi tekmi sta se pod koši pomerili tretje in četrto uvrščeni ekipi na lestvici. Prvi polčas so za devet točk dobili Štajerci, v nadaljevanju so Ljubljančani nekoliko popravili vtis in za eno točko dobili tretjo četrtino.

DP Maribor – DP Celje Thermana 54:52 (27:19)
V zadnji tekmi rednega dela je z dobro igro še naprej nadaljevala DP Maribor, vendar je v drugem polčasu celjska ekipa začela manjšati zaostanek. V napeti končnici je mariborska ekipa ubranila minimalno vodstvo in zasluženo zmagala.

Najboljši strelci po četrtem krogu: Milan Slapničar (141), Haris Kuduzovič (125) -  oba DP kranj – DP Novo mesto in Mičo Ostojič (115) - DP Celje Thermana.

Tekme sta spremljala delegat Milan Lukan in vodja športa Gregor Gračner, sodili pa Mitja Dečman, Marko Marinovič in Milenko Đurič.

Lestvica po četrtem krogu:
1. DP Kranj–DP Novo mesto
2. DP Maribor
3. DP Celje Thermana
4. DP Ljubljana Mercator