• Šport

Za konec sezone še zmaga in odlični nastopi v Avstriji

31. Marec 2021

Na avstrijskem smučišču Gerlitzen je od 25. do 28. marca 2021 potekalo avstrijsko državno prvenstvo, ki se ga je udeležil tudi slovenski parasmučar Jernej Slivnik. To pa je bila hkrati tudi zadnja tekma letošnje sezone.
Že prvi dan tekmovanja v kategoriji – kombinacija, je Jernej prikazal odlično smučanje in zasede prvo mesto. Tekmoval je tudi na prvi uradni superveleslalomski preizkušnji, kjer je bil četrti, ob koncu tekmovanja pa je nastopil še v slalomu in veleslalomu in bil dvakrat drugi. Torej odličen zaključek sezone za našega alpskega parasmučarja.
„Sezona je bila uspešna. Rezultati so znani in so pokazali napredek. Predvsem sem zadovoljen, ker smo ob treningih uspeli realizirati tudi superveleslalomsko tekmo. Dodati še eno disciplino je bila moja velika želja, sem se pa zavedal, da gre to postopno. Bolj kot rezultati je pomembna želja za napredkom, ki mislim, da je dobro „zakurjena“ pri Jerneju! Kot vedno, tak sem, pa iščem pozitivno kritiko, ki je po mojem predvsem tehnika v povezavi z opremo – predvsem v slalomu,“ je po vrnitvi domov povedal trener Roman Podlipnik.
Vir- Zveza ŠIS-SPK