• Šport

Začela se je državna košarkarska liga ZPS-Bauerfeind

10. Maj 2021

V športni dvorani Tri Lilije v Laškem so se 9. maja 2021 začela tekmovanja v državni košarkarski ligi Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovanje je pod novim pokroviteljem trgovine z medicinskimi pripomočki Bauerfeind d.o.o. pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. V letošnji sezoni bodo v štirih krogih tekmovale: DP Celje Thermana, DP Maribor, DP Ljubljana Mercator in združena ekipa DP Kranj-Novo mesto. Finalno srečanje oz. 30. državno prvenstvo bodo ekipe v organizaciji Zveze ŠIS-SPK odigrale 10. julija 2021. Celotno ligaško tekmovanje pa poteka v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. Povedla je ekipa DP Maribor.
Tekmovanje sta v prvem krogu odprli: domača ekipa - DP Celje Thermana in DP Maribor. Z rezultatom 49:64 je bila boljša DP Maribor.
V naslednji tekmi sta se pod koše zapeljali - DP Celje Thermana in združena ekipa DP Kranj-Novo mesto. Slavili so igralci združene ekipe, ki so Celjane porazili z 61:40.
Sledila je zadnja tekma prvega kroga med moštvi - DP Ljubljana Mercator in DP Maribor. Boljšo igro je pokazala mariborska ekipa in tekmo zaključila z rezultatom 71:41.
Najboljši strelci po prvem krogu: Danilo Kamenik (58), Robert Radič (38) oba DP Podravja in Enis Musič (35) DP Celje Thermana Laško.
Tekme sta vodila sodnika Mitja Dečman in Marko Marinovič, delegat lige je Milan Lukan, vodja pa Gregor Gračner. Naslednji krog bodo ekipe odigrale 29. maja 2021.

Lestvica po prvem krogu:
1. DP Maribor;
2. DP Kranj-Novo mesto;
3. DP Celje Thermana;
4. DP Ljubljana Mercator.