• Aktualni dogodki

Z goseničarjem v koprski muzej, knjižnico in na občino

12. Junij 2021

Invalidi na vozičkih bodo odslej s pomočjo goseničarja tudi z invalidskim vozičkom lahko prišli v prostore koprskega muzeja, v knjižnico in na občino. Predstavitev goseničarja je potekala 9. junija 2021 v Pokrajinskem muzeju Koper, kjer so prikazali njegovo uporabo na stopnicah, hkrati pa sta si dva uporabnika ogledala muzej.
Predstavitev so si ogledali tudi koprski župan Aleš Bržan, predstojnik za družbene dejavnosti Timotej Pirjevec, direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri in direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper David Runco.
Posebej prirejen goseničar, s katerim je moč po stopnicah in različnih pregradah prevažati ljudi na invalidskem vozičku, je pomembna pridobitev, s katero bo odslej končno mogoče obiskati vse javno dostopne prostore Pokrajinskega muzeja Koper, Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper in prostore občinske uprave.
Prednost goseničarja pred drugimi rešitvami, ki invalidom omogočajo večjo dostopnost, je velika fleksibilnost uporabe, saj ga je mogoče zlahka prestaviti na različne lokacije, poleg tega pa tudi ne potrebuje posebne namestitve ali fiksne vgradnje v prostor, kar je posebej prijazno do nepremične kulturne dediščine.
Obiskovalca je po muzeju vodila kustosinja Brigita Jenko.
(Regional)