• Aktualni dogodki

Vlada na območju RS podaljšala epidemijo še za 30 dni

17. December 2020

Slovenska vlada je 16. decembra 2020 na 44. redni seji podaljšala epidemijo o nalezljivi bolezni COVID 19 še za 30 dni. Odlok začne veljati 18. decembra 2020. Kakšni bodo ukrepi med božično-novoletnimi prazniki, pa še ni določeno. Tudi glede verskih obredov v času božičnih praznikov ne.
Do 3. januarja 2021 je podaljšan tudi odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih aktivnosti, prav tako pa ni sprememb pri ukrepih na področju vzgoje in izobraževanja. Zato se bodo učenci šolali na daljavo vsaj še nekaj časa.
Glede na uradne podatke o številu okuženih, se v Sloveniji soočamo s hitrim širjenjem okužb med prebivalstvom, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco.
Vlada se pri Ministrstvu za zdravje o utemeljenosti ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19 redno seznanja mnenjem strokovne komisije.
Ker se koronavirus še naprej hitro širi storite vse za njegovo zajezitev. Upoštevajte prav vse varnostne ukrepe – umivanje in razkuževanje rok, uporaba maske, varnostna razdalja in če je le mogoče ostanite doma.
Ostanite zdravi – Zveza paraplegikov Slovenije