• Šport

Virus krojil državno prvenstvo v namiznem tenisu

20. Oktober 2020

V Športnem centru Livada v Novem mestu je 17. oktobra 2020 potekalo odprto državno prvenstvo Slovenije v paranamiznem tenisu za leto 2020. Zaradi varnostnih ukrepov proti širitvi koronavirusa je prvenstvo, ki ga je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite, pripravilo pa Športno društvo SU Novo mesto, potekalo brez gledalcev. Potekalo je v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Med tekmovalci pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije je nastopil le Peter Jereb iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine in v svoji skupini osvojil drugo mesto.
Na otvoritveni slovesnosti je Zdravljico na prečni flavt zaigrala dijakinja novomeške gimnazije Martina Šmid, večkratni državni prvak Luka Trtnik in član domačega ŠD SU Tilen Perko pa sta odigrala uvodno tekmo. Udeležence prvenstva je pozdravil tudi novomeški župan Gregor Macedoni.
Naslove državnih prvakov v posameznih kategorijah so osvojili Edhem Ibrahimović, Silvo Slaček, Mira Jakin, Edi Ravnjak, Bogomira Jakin, Tomaž Rabuzin, Luka Trtnik in Alen Bečirević.