• Šport

Veliko priznanje za našega paralimpijca Franca Pinterja

30. Oktober 2020

Smučarski skakalec Peter Prevc je novi ambasador Republike Slovenije za šport, strpnost in fair play (zamenjal bo olimpionika Mira Cerarja), njegova namestnika pa naš strelec paralimpijec Franc Pinter ter nosilka bronastega odličja z zadnjih evropskih iger v Minsku judoistka Maruša Štangar. Peter Prevc je prav gotovo človek, ki izpolnjuje priporočila Sveta Evrope, po katerih naj bi države izbirale ambasadorja za šport, strpnost in fair play.
Njegov namestnik je najboljši športnik pri Zvezi paraplegikov Slovenije Franc Pinter, ki je na paralimpijskih igrah (Atlanta, Sydney, Atene, Peking) osvojil tri srebrne in eno bronasto medaljo. V streljanju z zračno puško se lahko pohvali z naslovom svetovnega in evropskega prvaka, dobil je Bloudkovo plaketo, kar sedem krat pa je bil športnik leta. Naš vrhunski športnik prihaja iz Slovenske Bistrice in je član Društva paraplegikov Podravja. Ambasadorja in namestnika je Vlada Republike Slovenije za naslednje štiriletno mandatno obdobje imenovala na dopisni seji 29. oktobra 2020.
Čestitke – Zveza paraplegikov Slovenije.