• Aktualni dogodki

V teh "čudnih časih" smo vsi državljani dolžni upoštevati ukrepe in se obnašati odgovorno

18. April 2020

Danijel Kastelic, državni svetnik, predsednik Sveta za invalide Republike Slovenije in predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, je na seji Državnega sveta o vplivu in posledicah koronavirusa, med drugim povedal: »Prvič v novejši zgodovini nas je virus prikoval med štiri stene zato smo (posebej v naši skupini) zelo odvisni od sodobnih komunikacijskih naprav in tehnologij. Ljudje smo socialna bitja in navajeni na neposredni stik, zato je veliko invalidov v tem obdobju zapadlo v različne depresije kjer invalidske in humanitarne organizacije z različnimi projekti in svetovanji skušamo to omiliti.
Vse enkrat mine in tudi to bo minilo tako, da bomo ponovno doživeli tisti neposredni stik in človeško toplini, ki smo je bili vajeni. Je pa nas ta koronavirus pripeljal do tega, da bomo znali bolj ceniti družabno življenje, prijatelje, svojce in nenazadnje tudi slovenske proizvode. Odvisni smo bili od uvoza, zdaj pa vidimo kako pomembno je, da smo v takih situacijah koristniki domačih lokalnih proizvodov. Pa naj bo to kmetijskih, prehrambenih ali pa tudi turističnih ponudb. Zato verjamem, da bomo Slovenci stopili skupaj in pomagali našemu gospodarstvu."
Izjava - Bilten