• Šport

V svetovnem pokalu v Münchnu Franček Gorazd Tiršek osvojil 3. mesto

21. Julij 2022

V  Münchnu v Nemčiji se je 14. julija 2022 začel, svetovni pokal v parastrelstvu, kjer je v postavi -  Jožef Franc (SH1), Franček Gorazd Tiršek (SH2), Siniša Jeremič (SH2) Aleš Vrhovc (SH2) in Anton Bavec (SH1), nastopila tudi slovenska ekipa. S puško malega kalibra je tekmoval Franček Gorazd Tiršek, z zračno pištolo pa Anton Bavec .
Prvi dan tekmovanja je Jožef Franc DP-MS z zračno puško stoje z osebnim rekordom na svoji 2. mednarodni tekmi zasedel 21. mesto.
Po šestih letih so naši parastrelci (Tiršek, Vrhovc, Jeremič) nastopili tudi v ekipni konkurenc in osvojili 4. mesto.
Siniša Jeremič DP-KP n Aleš Vrhovc DP-LJ sta na tej tekmi doživela svoj ognjeni krst na mednarodni sceni. Jeremič je bil 22., Vrhovc pa 27.
V nadaljevanju tekmovanja je Franček G, Tiršek osvojil 3. mesto (231,5), drugi je bil V. Plakuschyi (250,9) UKR, prvi pa Ryan Cockbill (253,9) GBR.
Tretji dan tekmovanja je nastopil Anton Bavec DP-LJ, edini slovenski parastrelec z zračno pištolo v naši reprezentanci. Na koncu je bil 13.
Z nastopom Frančka Gorazda Tirška s puško malega kalibra leže in 5. mestom so se sklenili nastopi slovenske parastrelske reprezentance na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji.
Na svetovnem pokalu sta na mednarodnem nivoju debitirala Siniša Jeremič in Aleš Vrhovc, ki sta tekmovanje izkoristila predvsem za nabiranje izkušenj na najvišjem tekmovalnem nivoju. Za Jožefa Franca in Antona Bavca je bilo to drugo tekmovanje v svetovnem pokalu, medtem ko je Tiršek nastopil že večkrat.
Ekipo tekmovalcev so vodili Polonca Sladič, Andreja Gorjup in Renato Šterman.