• Aktualni dogodki

V Sloveniji razglašena tridesetdnevna epidemija

20. Oktober 2020

V Sloveniji je od 19. oktobra 2020 razglašena tridesetdnevna epidemija, ki pa bo neposredno sprožila le aktiviranje Civilne zaščite. Vsi drugi ukrepi bodo sorazmerno potrebam sprejeti posamično.
Žal, se pri nas epidemiološka slika ne izboljšuje, zato je vlada sprejela kar nekaj ukrepov, ki jih lahko preberemo, slišimo in vidimo na vseh medijih. Med njimi tudi prepoved gibanja v nočnem času oz. med 21. in 6. uro, ki smo jo v naši državi sprejeli prvič. Začela je veljati tudi omejitev druženja na največ šest ljudi in prehajanje med regijami.
Pred nami vsemi je torej odgovorno obdobje, ki pa ne sme preveč vplivati na naš delovni proces. Zato smo se pri Zvezi paraplegikov Slovenije odločili, da vsi do konec tega meseca (30.10.2020)  delo preventivno najbolj optimalno skušamo opraviti od doma. Zaradi zaščite nas samih, naših najbližjih in drugih skušamo maksimalno upoštevati prisotnost redno zaposlenih na celotnem področju, da proces ne bi bil preveč okrnjen. Če bo treba bomo za mesec november pripravili nov razpored dela.
Danes o koronavirusu veliko več vemo kot spomladi, toda virus je še kako prisoten med nami in tega se moramo zavedati.
Številni znanstveniki po vsem svetu mrzlično iščejo učinkovito cepivo proti covidu-19, spodbudne novice pa prihajajo iz Kitajske, kjer se je vse skupaj tudi začelo.
Od vseh pričakujemo, da s svojim ravnanjem skrbijo za javno zdravje in posledično tudi na ugled Zveze. Le tako se bomo obvarovali pred črnim scenarijem. Storite vse, da boste ostali zdravi!

NIJZ Sledilnik