• Šport

V drugem krogu slavila ekipa koroških ribičev

11. Junij 2020

Rezultati - Drugi krog ribiške lige pri Zvezi paraplegikov Slovenije je ob ribniku Marof 10. junija 2020 pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Ribnik se nahaja v Mrzlem polju nad Jurkloštrom v neokrnjeni naravi, v njem pa živijo amurji, babuške, kleni, krapi, linji, ploščiči, rdečeoke, smuči, ščuke, tolstolobiki in zelenike. Tekmovanja se je udeležilo 21 ribičev iz sedmih društev.

Ekipne uvrstitve:
Prvo mesto je osvojila ekipa DP Koroške (6 točk–23.130 gr), druga je bila DP Murska Sobota (9 točk-19.510), tretja DP Celje (9 točk–17.210 gr), četrta DP Novo mesto (13 točk-12.400 gr), peta DP Ljubljana (15 točk-6.460 gr), šesta DP Koper (16 točk- 9.050 gr), sedma pa DP Maribor (16 točk-8.990 gr).

Uvrstitve v posamični konkurenci:
V posamični konkurenci je bil najboljši Slavko Dunaj – DP-MS (12.820), drugo mesto je osvojil  Gašper Peček – DP-NM (8.390), tretje pa Zdravko Grilc – DP-SG (7.920).
Ribiči tekmujejo v treh sektorjih, pri izračunu rezultatov pa najprej odločajo točke, nato pa teža ulova. Tretji krog in Peršakov memorial bo 18. junija  pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije.