• Šport

V Celju je v kegljanju slavila domača ekipa

7. Junij 2021

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je 7. junija 2021 na kegljišču Golovec v Celju pripravilo 2. krog ZPS lige v kegljanju in 21. memorial Petra Zdovca v kegljanju. Veterani so tekmovali tudi za naslov državnega prvaka. Tekmovanja se je udeležilo 27 kegljačic in kegljačev iz šestih pokrajinskih društev Zveze.
Pokale za najboljše med veterani in s tem najboljše v državi so osvojili: prvo mesto Janez Kokalj iz DP Ljubljanske pokrajine (320), drugo Marjan Romih iz DP jugozahodne Štajerske (291) tretje pa Feliks Burgar iz DP Ljubljanske pokrajine (286).
Med kegljačicami je bila najboljša Senka Ivaniševič iz DP Ljubljanske pokrajine (399), druga Martina Glavič iz DP Dolenske, Bele Krajine in Posavja (383) in tretja Nataša Godec iz DP Podravja (328).
Tekmovali so tudi težje gibalno ovirani tetraplegiki kjer je največ kegljev podrl domačin Aleš Povše iz DP jugozahodne Štajerske (435), drugi je bil Kristjan Žunko (345), tretji pa Damjan Herček (272), oba iz DP Podravja.
V najštevilčnejši konkurenci med moškimi je slavil Tone Kanc iz DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja (457), drugo mesto je osvojil Viktor Rupnik iz DP Ljubljanske pokrajine (429) tretje pa Janez Janžič iz DP Podravja (417).
Seveda so rezultati šteli tudi za uvrstitve v ekipni konkurenci kje so prvo mesto osvojili kegljači domačega Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske (1530), drugo mesto je odšlo v DP Ljubljanske pokrajine (1496), tretje mesto pa so osvojili zmagovalci prve tekme DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja (1454).
Liga ZPS v kegljanju se bo po poletnih počitnicah nadaljevala in zaključila oktobra s tekmama v Radencih in Ravnah na Koroškem.