• Aktualni dogodki

Upravni odbor Zveze imel prvo sejo na daljavo

30. Oktober 2020

S pomočjo sodobne informacijske tehnologije je Upravni odbor Zveze paraplegikov Slovenije 30. oktobra 2020 imel prvo sejo na daljavo. Prisotni so bili vsi vabljeni, seja pa je bila konstruktivna in uspešna. No, ob vzpostavitvi prijav je bilo nekaj manjših težav, še posebej, ker so se nekateri sodelujoči prvič srečali s tovrstnim komuniciranjem. Ker smo ljudje socialna bitja so pristni stiki tisti, ki nas bogatijo, vendar so nas trenutne razmere in neodložljiv sprejem nekaterih pomembnih sklepov, primorale v sklic videokonference.
Upravni odbor je med drugim sprejel prioritetni seznam naložb Zveze in društev paraplegikov za štiriletno mandatno obdobje do 2024. V društvih še naprej ostajajo prioritetne naložbe v prilagojena kombi vozila, na Zvezi pa počitniški domovi, kjer člani največ letujejo (Pineta, Semič in hišice Čatež). UO je potrdil tudi predloženi finančni načrt in program dela Zveze in društev, ki ga bomo v obliki vloge posredovali na FIHO za financiranje v letu 2021.