• Aktualni dogodki

Učni čebelnjak bogatejši za električno točilo

9. Julij 2020

Čebelarji paraplegiki in tetraplegiki so 8. julija 2020 ob učnem čebelnjaku pri Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije slovesno prevzeli sodobno električno točilo, ki jim ga je poklonila poljska družba Lyson. Točilo je na lanskem svetovnem čebelarskem kongresu Apimondia v Montrealu dobilo zlato medaljo. Električno točilo se nagne kar omogoča veliko lažje vstavljanje satov in točenje medu.
Slovesnega prevzema so se udeležili: župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, dolgoletni čebelar in pobudnik vključevanja invalidov na vozičkih in drugih invalidov v delo s čebelami Andrej Sever, solastnik Belokranjskega hrama iz Črnomlja Gregor Grom, predsednik Čebelarske zveze društev Pomurja Štefan Šemen, dr. Stanko Kapun iz Kmetijskega gozdarskega zavoda Murska Sobota ter predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stanko Novak.
Predsednik društva je ob tej priložnosti omenil pomen prilagojenih pripomočkov za paraplegike, tetraplegike in druge invalide, ki jim omogočajo nemoteno in enakopravno delo s čebelami. Poudaril je tudi uspešno sodelovanje z drugimi čebelarskimi društvi v Pomurju.
Nova pridobitev bo s tem našim čebelarjem dala nov zagon in motivacijo pri čebelarjenju. Za čebelnjak skrbi vodja čebelarske sekcije Dušan Slana, prispevek si lahko ogledate tudi v oddaji Ljudje in zemlja na TV SLO 1, ki je na sporedu vsako nedeljo ob 12.10 uri. Vsi obiskovalci prekmurskega društva pa si lahko ogledajo razstavo različnih izdelkov iz čebeljega voska, ki jih pridno izdelujejo članice Aktiva žena. Pa naj medi!
TV ODDAJA 17. minuta