• Aktualni dogodki

Tretje mesto za Youth hostel Ars Viva

16. November 2019

V veliki dvorani Grand hotela Union v Ljubljani se je 13. novembra 2019 s podelitvijo priznanj končala letošnja vseslovenska akcija Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna. V okviru Dnevov slovenskega turizma je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Marjana Šarca. V kategoriji najboljših hostlov v Sloveniji je s tretjim mestom velik uspeh dosegel Youth hostel Ars Viva, ki ga je ustanovil naš član tetraplegik Benjamin Žnidaršič.
Letošnje, že osemindvajseto tekmovanje, je bilo zelo široko zastavljeno, saj so v njem sodelovala večja, srednja in manjša mesta, turistični, zdraviliški in izletniški kraji, mestna, trška in vaška jedra, kampi in glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti in Petrolova prodajna mesta.
»Zaradi tako široke zasnove tekmovanja lahko povem, da se je turistična ponudba v Sloveniji občutno izboljšala, postala raznovrstnejša, kakovostnejša in predvsem usmerjena k ohranjanju dobrih odnosov med ljudmi ter k ohranjanju narave in naše raznolike dediščine,« je v uvodnem nagovoru na slovesni podelitvi priznanj najboljšim v letošnji akciji med drugim povedal Pavle Hevka, predsednik Turistične zveze Slovenije. Poudaril je tudi izjemno delo številnih prostovoljcev v turističnih društvih in zvezah po vsej Sloveniji, ki leta in leta brez plačila prispevajo svoj delež pri rasti in razvoju slovenskega turizma.
Čestitamo – Zveza paraplegikov Slovenije