• Šport

Tretje kolo v ribolovu in deveti Peršakov memorial

19. Junij 2020

Rezultati - Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je 18. junija 2020 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo tretji krog ribiške lige in že deveto memorialno tekmovanje v spomin na njihovega člana, dolgoletnega predsednika Zveze in ustanovitelja organizacije slovenskih paraplegikov in tetraplegikov Ivana Peršaka.

Ob ribniku v Gradišču pri Murski Soboti se je zbralo 19 ribičev iz sedmih pokrajinskih  društev Zveze, ki so svoje ribiško znanje in srečo preizkušali v štiriurnem športnem ribolovu. Za pravilen potek tekmovanja sta skrbela sodnika Bojan in Mirko Božič, ki sta po tehtanju ulova poskrbela tudi, da so ribe ponovno zaplavale v ribniku.

Najboljša ekipa tokratnega tekmovanja je bila DP Celje (7 točk-7.050 gr.), na drugo mesto se je uvrstila DP Slovenj Gradec (7 točk-2.360 gr.), na tretje pa DP Koper (9 točk-2.850 gr.), četrta DP Novo mesto (10 točk-7.910 gr.)

V posamični konkurenci je imel najtežjo mrežo dolenjski ribič Gašper Peček (7.300 gramov), ki je poleg medalje prejel tudi prehodni pokal, na drugem mestu je pristal Rudi Centrih – CE (6.250 gr.), na tretjem pa Boštjan Javernik – SG (1.950 gr.)