• Kultura

Tradicionalna likovna delavnica na Dolenjskem

25. Maj 2023

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajne in Posavja je 24. maja 2023 pripravilo tradicionalno likovno delavnico z udeležbo devetih likovnikov iz lokalnih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Na delavnici so sodelovali: Jožica Ameršek, Katja Gerdovič, Metod Zakotnik, Radovan Gros, Miran Jernejšek, Željko Vertelj, Ljudmila Turk, Dragica Sušanj in Vojko Gašperut. Med njimi so tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Udeleženci delavnice so pod strokovnim mentorstvom Rassa Causeviga svoje znanje izpopolnjevali v različnih tehnikah slikanja: akrilu in olju na platno, risanju s svinčnikom, barvicami, ogljem, itd.

Organizacija je bila v rokah Jožice Ameršek, vodje kulturne dejavnosti na društvu in ljubiteljska slikarka.
Likovniki so ustvarjali v notranjih prostorih društva, pa tudi zunanjih površinah, kljub nekoliko slabšem vremenu. V njihovem ustvarjanju je bilo čutiti sproščeno in prijetno vzdušje. Nastala so čudovita likovna dela, katera so po končani delavnici tudi razstavljali.
Likovno delavnico so si ogledali tudi učenci OŠ Dragotin Kette Novo mesto in vodstvo Dijaškega in študentskega doma Novo mesto. Delavnico in razstavo del, pa so si ogledali tudi lokalni mediji ter tudi drugi člani našega društva.