• Šport

Tekmovanje v športnem ribolovu – 18. memorial Vlada Čurčija

12. September 2022

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja je 8. septembra 2022 pripravilo že 18. Čurčijev memorial v športnem ribolovu za ribiče paraplegike in tetraplegike.
Tekmovanje je potekalo ob ribniku Raztez v Brestanici (Ribiška družina Brestanica – Krško). Udeležilo se ga je 17 ribičev, iz šestih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, ki so po pravilniku o lovu rib Ribiške zveze Slovenije tekmovali v posamezni konkurenci. Ribiči so tekmovali samo z »MATCH palico« z rolo (palico z »mašinco«, brez štek palice). Vaba in hrana je bila dovoljena samo na kostne črve in koruzo.
Po pretečenem času in tehtanju ulova je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov, ki jih je podelil Mirko Sintič, referent za šport na društvu. Vsem se je zahvalil za udeležbo, predvsem pa Ribiški družini Brestanica - Krško za vso pomoč in dobro izpeljano tekmovanje.
Največ rib je ulovil Leon Jurkovič iz DP Prekmurja in Prlekije (9990 g) in tako osvojil tudi prehodni pokal, drugi je bil Venčeslav Bezjak iz DP Prekmurja in Prlekije (3970 g), tretje mesto je osvojil član DP jugozahodne Štajerske, Rudi Centrih (3890 g), najtežjo ribo pa je ulovi Leon Jurkovič – 3080 gramov.