• Aktualni dogodki

Tabor prostovoljcev na nacionalni ravni

6. Avgust 2020

Tako kot v vse aktivnosti je koronavirus posegel tudi v organizacijo tradicionalnega tabora s tujimi prostovoljci, ki ga ob podpori Zveze paraplegikov Slovenije že dolga leta organizira Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. In tako bo društvo letos tabor  med 27. avgustom in 3. septembrom 2020 v Domu paraplegikov Semič pripravilo na nacionalni ravni. Torej z domačimi prostovoljci in mladimi člani lokalnih društev Zveze.
Na aktivne počitnice v Semič vabijo do šest prostovoljcev (po možnosti  iz vrst fizioterapije, delovne terapije, kineziologije ali fakultete za šport in do dvanajst članov iz vseh pokrajinskih društev Zveze.
Prostovoljci bodo izvedeli več o življenju ljudi s poškodbo hrbtenjače, pomagali bodo pri pripravi obrokov, čiščenju in ostalih dnevnih aktivnostih (športne, družabne igre, izleti), sodelovali pa bodo tudi pri tradicionalnem generalnem čiščenju doma. Vse skupaj je mišljeno kot neke aktivne počitnice in druženje v prijetnem okolju s še bolj prijetno družbo.
Člani morajo s seboj prinesti posteljnino, sami ali njihovi asistenti pa morajo poskrbeti tudi za vse pripomočke, ki jih potrebujejo v vsakdanjem življenju in pri osebni negi.
Prijave pošljite na elektronski naslov dlj.paraplegik@guest.arnes.si do 21. avgusta 2020 oz. do zapolnitve kapacitet. Za prevoz poskrbite sami ali preko vašega lokalnega društva, člani pa se tabora lahko udeležijo tudi le za nekaj dni.
Veselimo se sodelovanja z vami in vas lepo pozdravljamo!
Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine