• Šport

Strelska paralimpijska ekipa prispela v domovino

6. September 2021

V nedeljo 5. septembra 2021 je na ljubljanskem letališču pozno zvečer pristala slovenska parastrelska ekipa z nosilcem srebrne in bronaste paralimpijske medalje Frančkom Gorazdom Tirškom. Ekipo so ob prihodu pozdravili njihovi domači, sokrajani in drugi navijači.
»Prekrasen občutek je, ko se športniki vračamo s tekmovanj, še posebej, ko se vrnemo domov z največjega tekmovanja in ko ekipi uspe, da se vrne z medaljo,« je ob prihodu v domovino povedal, najuspešnejši slovenski udeleženec paralimpijskih iger Tiršek. Dodamo naj, da ima že dve srebrni medalji iz paralimpijskih iger v Londonu in Rio de Janeiru. S tem se je izenačil s Francem Pinterjem, ki je na osmih paralimpijskih igrah prav tako osvojil tri srebrne in eno bronasto medaljo. Za vsemi pa stoji odlična trenerka in Bloudkova nagrajenka Polona Sladič.
Predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite Damijan Lazar je ob sprejemu pripomnil, da so z igrami zelo zadovoljni. »Predvsem smo zadovoljni, da so izkušeni športniki dosegli nekako pričakovane rezultate, mlajši pa debitirali in s solidnimi dosežki napovedali svoj razvoj in prihodnost.«