• Aktualni dogodki

Srečanje z novimi člani pokrajinskih društev

4. Avgust 2022

V Orehovem gaju pri Ljubljani so se 3. avgusta 2022 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije zbrali novi člani pokrajinskih društev. Poleg druženja so se seznanili tudi s programi in dejavnostjo Zveze,
Ena od posledic pandemije koronavirusa je bila, da smo se začeli izogibati srečanjem in druženju. Tudi na Zvezi paraplegikov Slovenije smo se zavedali zdravstvenih težav naših članov in strahov pred okužbo, zato smo odlašali z organizacijo dogodkov s številčno udeležbo. Zdaj je končno nastopil čas, da se po dvoletnem premoru ponovno srečamo z novo pridruženimi člani. Našemu pozivu se je odzvalo devet povabljenih iz različnih koncev Slovenije, ki so na srečanje prišli s svojimi asistenti in družinskimi člani.
Zbrali smo se na prijetni zeleni lokaciji Orehovega gaja. Goste je prvi nagovoril predsednik Zveze Dane Kastelic. Na kratko je predstavil zgodovino, organiziranost in delovanje organizacije. Sledili sta predstavitvi strokovnih delavk na posebnih socialnih programih, Mojce Mikec in Tanje Kovačič, ter nagovor Mateja Verbajsa glede pravnega svetovanja uporabnikom in možnostih pridobitve osebne asistence pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Sledilo je predavanje Cirila Trillerja, dr. med., kirurga specialista, na temo preprečevanja in zdravljenja ran zaradi pritiska. Člani so se na dogodku medsebojno spoznali ter se informirali glede različnih pravnih, medicinskih in socialnih vprašanj.
Druženje sta popestrili vrtni igri sekiromet in štrbunk, v katerih so se pomerili tako člani kot zdravnik Triller in zaposleni na Zvezi. Druženje se je zaključilo s kosilom.

Vsem, ki ste se dogodka udeležili, se prijazno zahvaljujemo. Lepo je bilo! Upamo, da se čim prej ponovno snidemo na sproščenem druženju, kot je bilo tokratno.
Tanja Kovačič