• Aktualni dogodki

Sodelujmo v kampanji »Nalezimo se dobrih navad – cepimo se«

7. Avgust 2021

Z namenom, da zaščitimo sebe, svoje bližnje, prijatelje, sodelavce in druge, s katerimi smo v stiku, bodimo zgled in promotorji cepljenja.
Cepljenje predstavlja enega izmed najpomembnejših in najučinkovitejših ukrepov pri omejevanju širjenja virusa Covid-19. Žal je trenutna precepljenost, ki je temelj za kolektivno imunost naše družbe, še vedno nizka.
Nacionalni inštitut za javno zdravje je skupaj z Ministrstvom za zdravje in Uradom Vlade RS za komuniciranje oblikoval kampanjo promocije cepljenja proti Covid-19 s sloganom »Nalezimo se dobrih navad - cepimo se
Da bi čim prej dosegli potrebno precepljenost, ki nam bo omogočila vrnitev v normalno življenje, upoštevajmo priporočilo Direktorata za socialne zadeve Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in se čim prej cepimo.
Na spletni strani NIJZ boste dobili vrsto informacij in navodil, ki govorijo v prid cepljenja proti Covidu-19. Na to nas opozarja tudi svetovna epidemiološka slika po svetu. Kako bliskovito se novi koronavirus širi, pa smo že doživeli. In tudi invalidi, ki sodimo v rizično skupino, bi morali storiti vse, da zaščitimo svoje zdravje.