• Šport

Slovenska trojica na EP ni dosegla vidnejših rezultatov

9. September 2023

V  Sheffieldu (Anglija) je od 4. do 10. septembra 2023 potekalo evropsko prvenstvo v paranamiznem tenisu na katerem je  nastopilo kar 267 igralk in igralcev iz 35 držav. Med njimi, pod vodstvom trenerja Ožbeja Poročnika, tudi slovenska trojica Andreja Dolinar, Ljubiša Gajić in Luka Trtnik.
Po prvih dveh dneh tekmovanja se je za slovensko trojico evropsko prvenstvo v namiznem tenisu v Sheffieldu končalo. Še najbližje napredovanju je bil Luka Trtnik, ki  je prvi dan premagal Poljaka Deigslerja (10. igralec na svetu), potem pa žal izgubil z Angležem. Igralec DP ljubljanske pokrajine Ljubiša Gajić je imel vse niti napredovanja v svojih rokah. S 6:2 je vodil pri rezultatu 2:2 v setih, a žal kasneje popustil. Andreja Dolinar iz DP Gorenjske je imela v svoji skupini igralko iz 5. klasifikacijske skupine in dve izvrstni igralki iz skupine 4. Žal, ni imela večjih možnosti za napredovanje.
Evropsko prvenstvo je eden največjih turnirjev v paralimpijskem koledarju in letošnji dogodek je bil še posebej pomemben, saj je bilo na voljo 22 mest za nastop na paralimpijskih igrah 2024 v Parizu. Na tekmovanju je bila v vlogi komentatorke tudi naša nekdanja paralimpijska prvakinja Mateja Pintar Pustovrh.