• Šport

Ribiči sklenili ligaško tekmovanje v letošnji sezoni

23. Junij 2021

Rezultati - Najboljša ekipa sezone je DP Celje, najboljši ribič Rudi Centrih
S četrtim krogom, ki ga je ob ribniku Pivola 22. junija 2021 pripravilo Društvo paraplegikov Koroške, so ribiči paraplegiki in tetraplegiki zaključili tekmovanje v ribiški ligi. V letošnji sezoni je prvi krog in Peršakov memorial ob ribniku Ormož 24. maja pripravilo DP Prekmurja in Prlekije. Zmagala je domača ekipa. V drugem krogu, ki ga je 3. junija ob ribniku Marof pripravilo DP jugozahodne Štajerske je prav tako slavila domača ekipa. Tretji krog je ob ribniku Rogoznica II 17. junija pripravilo DP Podravja. Najboljša je bila ekipa DP Celje. V zaključnem krogu pa je bila najboljša ekipa DP Murska Sobota. Vse tekme so potekale v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, vodili pa ribiči domačih ribiških družin.

Rezultati četrtega kroga
V štiriurnem ribolovu je svoje ribiške veščine preizkušalo 22 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev.
V ekipni konkurenci je najboljši rezultat dosegla ekipa DP Murska Sobota (8-27.400), druga je bila DP Celje (9-68.220), tretja pa ekipa organizatorjev DP Slovenj Gradec (10-23.860). Četrta je bila DP Novo Mesto (11-31.060), peta DP Koper (14-15.240), šesta DP Maribor (17-12.630), sedma pa DP Ljubljana (19-6.830).
Prvo mesto je osvojil Rudi Centrih DP-CE (53.750), drugo Gašper Peček DP-NM (21.600), tretje pa Zdravko Grilc DP-SG (13.240).

Rezultati lige 2021
Najboljši rezultat in zmagovalni pokal je osvojila DP Celje (34-206.565), na drugo mesto se je uvrstila DP Murska Sobota (38-114.265), na tretje DP Novo mesto (46-105.395), na četrto DP Slovenj Gradec (49-94.015), na peto DP Maribor (54-72.860), na šesto DP Ljubljana (61-62.040), na sedmo pa DP Koper (64-46.165).
V posamični konkurenci je imel najboljši izkupiček točk in najtežjo mrežo Rudi Centrih – DP-CE (3-120.080), na drugo mesto se je zavihtel Gašper Peček – DP-NM (3-58.460), na tretje pa Boštjan Javernik DP-SG (5-45.840).
Pri končnih ekipnih uvrstitvah so šteli rezultati vseh štirih krogov, pri posamičnih pa treh. Tekmovalo je 26 ribičev iz sedmih lokalnih društev Zveze paraplegikov Slovenije.