• Šport

Ribiči paraplegiki in tetraplegiki odprli ribolovno sezono

5. Junij 2020

Rezultati - Koronavirus je zavrl tudi športne aktivnosti pri Zvezi paraplegikov Slovenije in lokalnih društvih. Toda epidemija je preklicana, zato bomo tudi na športnem področju skušali nadoknaditi zamujeno.
Z ligaškim tekmovanjem so tekmovanje v športnem ribolovu odprli ribiči paraplegiki in tetraplegiki. Prvi krog je 4. junija 2020 ob ribniku Pivola blizu Hoč in sodelovanjem Ribiške družine Maribor, pripravilo Društvo paraplegikov Koroške. Tekmovanje je s sodnikom Dragom Kutnjakom vodil Bojan Javornik, komisar je bil Zdravko Grilc, član DP Koroške. Ribnik je bogat z ribjim življem, v njem pa živijo: ameriški somič, babuška, krap, smuč, som, ščuka … Nastopilo je sedem tričlanskih ekip iz pokrajinskih društev Zveze in dva posameznika.

Ekipne uvrstitve:
Prvo mesto je osvojila ekipa DP Celje (6 točk–24.970 gr), druga je bila DP Koroške (10 točk–10.380 gr), tretja DP Murska Sobota (11 točk-9.740 gr), četrta DP Novo mesto (13 točk-19.950 gr), peta DP Koper (15 točk-5.350 gr), šesta DP Ljubljana (17 točk-6.750 gr), sedma pa DP Maribor (17 točk-6.360).

Uvrstitve v posamični konkurenci:
Najtežjo mrežo je imel Gašper Peček – DP-NM (17.280 gr), drugo mesto je osvojil Boštjan Javernik – DP-SG (6.970 gr), tretje pa Slavko Dunaj – DP-MS (6.620 gr).
Ribiči tekmujejo v treh sektorjih, pri izračunu rezultatov pa najprej odločajo točke, nato pa teža ulova.