• Šport

Reprezentanca se je vrnila z evropskim prvakom

23. Avgust 2023

V Rotterdamu na Nizozemskem je med 16. in 20. avgustom 2023 potekalo evropsko prvenstvo v desetih parašportih. Med njimi je nastopila tudi slovenska parastrelska reprezentanca. Franček Gorazd Tiršek je tekmoval v  disciplinah R4 in R5 (zračna puška stoje in leže), Toni Bavec P1 z zračno pištolo, Siniša Jeremič R4 in Aleš Vrhovc R4 pa oba z zračno puško stoje. Strelce so spremljali: trenerki Polona Sladič in Andreja Gorjup ter asistenta Tadej Rožmanec in Nataša Borovnik.

Rezultati:
Franček Gorazd Tiršek SH2 je postal evropski prvak v streljanju z zračno puško stoje. V finalni nastop se je uvrstil kot sedmi, nato pa z odličnim streljanjem in 254.0 krogi osvojil zlato medaljo.
Toni Bavec (P1) iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine je v streljanju z zračno pištolo s 548 krogi osvojil 15. mesto, Aleš Vrhovc (SH2) tudi iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine je s 622 krogi osvojil 19. mesto, Siniša Jeremič iz Društva paraplegikov Istre in Krasa pa v streljanju z zračno puško stoje (SH2) s 621.1 kroga 21. mesto