• Šport

Radijska delavnica znancev – »Živeti radostno«

8. Avgust 2021

Povezava - Na tokratni Radijski delavnici znancev, ki ima naslov »Živeti radostno« in je bila na sporedu v ponedeljek 9. 8. 2021 ob 19. uri na Radio Maribor, sta sodelovala vsestranska športnica Marija Kerec in legenda med parastrelci Franc Pinter – Ančo - oba iz Društva paraplegikov Podravja. Ančo je eden najstarejših invalidov na svetu s statusom vrhunskega športnika in je tudi v ekipi, ki bo v kratkem odpotovala na paralimpijske igre v Tokio na Japonskem. To so njegove že osme igre, na katerih je do sedaj v streljanju z zračno puško osvojil tri srebrne in eno bronasto medaljo. Ponaša pa se tudi z naslovom svetovnega in evropskega prvaka. V oddaji pripovedujeta o tem kako ju je invalidnost zbližala in jima odprla nove dimenzije veselja do življenja.
Pogovor z njima je pripravil Tone Petelinšek. V oddaji sodeluje tudi mlada harfistka Danaja Šifrer, pesnik Gorazd Šifrer, igralec Peter Boštjančič in glasbenik Mitja Reichenberg. Tehnična realizacija Simon Spreitzer. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek