• Aktualni dogodki

Projekt Partnerstvo za dobrobit družbe

1. Maj 2020

Zveza paraplegikov Slovenije se je odločila za sodelovanje v projektu Partnerstvo za dobrobit družbe (Partnerstvo), katerega cilj je ustvarjanje sinergije, ki bo pozitivno vplivala na življenja ljudi, družbo ter naravo.
Podjetja in organizacije se lahko medsebojno dopolnjujejo in tako dosegajo sinergijske učinke, ki vodijo v optimalno uporabo obstoječih sredstev za skupno dobro. Podjetja in obrtniki lahko namenijo finančna ali druga sredstva, ki jih imajo na voljo. Po drugi strani pa organizacije bolje poznajo potrebe in želje ljudi, ter znajo sredstva najbolje uporabiti za največji učinek v družbi. Za podjetja pomenijo družbeno odgovorni projekti tudi priložnost za večjo vključenost v širšo družbo, večjo možnost sodelovanja s partnerji, povečanje ugleda blagovne znamke in povečanje privlačnosti za najbolj kakovostne kadre.
Organizacije, ki delujejo v dobrobit družbe in sodelujejo v projektu so neprofitne organizacije in društva, ki skrbijo za pomoč ljudem v stiski; kulturne in izobraževalne organizacije, ki skrbijo za našo kulturno ozaveščenost in promocijo znanja; športna društva, ki skrbijo za zdrav razvoj otrok ter promovirajo zdrav način življenja; gasilska in reševalna društva, katerih pomena se zavemo, ko jih res potrebujemo in vse druge organizacije, ki imajo pozitivno vlogo v družbi.
Podjetja - kako donirati?: donirate lahko tako, da kontaktirate katerokoli od organizacij, ki ustreza pogojem in se z njimi dogovorite za donacijo. Če želite vam lahko pri tem pomaga tudi ekipa MojMojster. Ko je donacija izvedena, jim pošljete potrdilo o nakazilu.
Certifikat - Družbeno odgovorno podjetje: podjetja, ki donirajo v okviru partnerskega programa Partnerstvo za dobrobit družbe v skupni višini najmanj 100 € pridobijo certifikat Družbeno odgovorno podjetje za čas enega leta. Donacija se dokazuje s potrdilom o nakazilu ali donacijsko pogodbo. Certifikat bo viden na straneh sistema MojMojster, podjetja pa lahko pridobljen certifikat uporabijo tudi na svojih spletnih straneh in v publikacijah. Seznam donatorjev bo tudi javno objavljen na spletu.