• Šport

Prisrčen sprejem za našo paralimpijsko reprezentanco

8. September 2021

Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite je 8. septembra 2021 pred paralimpijskim odštevalnikom ob Lidlovi trgovini v Ljubljani pripravila lep sprejem za paralimpijsko reprezentanco, ki  se je vrnila iz Tokia.
Na sprejemu so športnike s čestitkami nagovorili: predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, dr. Boro Štrumbelj in predsednik Zveze ŠIS-SPK Damjan Lazar,  z bučnim aplavzom, vzkliki in številnimi čestitkami pa pozdravili častni gostje, predstavniki pokroviteljev, parašportniki in navijači.
Posebno pozornost so namenili srebrni in bronasti paralimpijski medalji, ki ju je osvojil parastrelec Franček Gorazd Tiršek. Naš paralimpijec, ki ima  že dve srebrni paralimpijski medalji iz Pekinga in Londona je ob tem pripomnil: »Ko se športniki vračamo z največjih tekmovanj in če je ob tem prisoten še ekipni uspeh, da pridemo z medaljo, je pa še posebej posebno in prijetno. Športniki treniramo, se odrekamo, prizanesti nam morajo tudi poškodbe, v pravem trenutku je treba biti v pravi formi. Danes smo veseli,« je še dodal.
Foto:Marko Pigac