• Aktualni dogodki

Prispele so zaščitne maske za najbolj ranljive člane

8. Junij 2020

The European Spinal Cord Injury Federation (ESCIF - katere članica je tudi Zveza paraplegikov Slovenije), je evropska krovna organizacija, ki združuje nacionalne organizacije oseb s poškodbo hrbtenjače. ESCIF predstavlja 32 nacionalnih organizacij iz 28 evropskih držav, v katerih živi več kot 350.000 oseb s poškodbo hrbtenjače.
ESCIF se je na epidemijo Covid-19 odzvala s projektom Protect the vulnerable (Zaščitimo ranljive). Namen projekta je ljudem z visoko poškodbo hrbtenjače, ki potrebujejo vsakodnevno nego ali pomoč, so v skupini visokega tveganja za okužbo s koronavirusom, imajo oslabljen imunski sistem in/ali težave z dihanjem, pomagati tako, da bi gospodinjstvom te skupine oseb s poškodbo hrbtenjače v naslednjih mesecih zagotovili zadostno količino medicinskih mask za negovalce, asistente in terapevte. Maske bodo za ranljive skupine brezplačno na voljo v preko 32 nacionalnih organizacijah, ki so članice ESCIF. Tako je tudi Zveza paraplegikov Slovenije najbolj ranljivim članom društev danes razposlala maske, ki smo jih prejeli iz strani ESCIF.
Evropski zvezi paraplegikov in donatorjem, ki so omogočili nabavo zaščitnih mask, se najlepše zahvaljujemo. Več informacij na: ESCIF-PROJEKT - ESCIF