• Aktualni dogodki

Prisluhnimo tišini – Nino Batagelj

3. Oktober 2020

V soboto 3. oktobra 2020 je bil na TV SLO1 v oddaji Prisluhnimo tišini gost član Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Nino Batagelj
Nina Batagelja je usodno zaznamoval skok v vodo neke septembrske nedelje, ko je bil star 22 let. Na teambuildingu gasilskega društva, katerega član je bil tudi Nino, so v igri izgubili žogo. Ta je pristala v Kolpi, Nino pa se je v trenutku pognal za njo.
Kljub tetraplegiji je ostal veder, življenje pa si je prilagodil tako, da ga živi izpolnjujoče. Nino je član Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Ta s posebnimi socialnimi programi in izvajanjem osebne asistence pomaga gibalno oviranim pri uresničevanju čim bolj samostojnega življenja. Kot pa opozarjajo pri Zvezi paraplegikov Slovenije, ima 3.554 invalidskih upokojencev pokojnino, nižjo od 300 evrov. Država naj tudi odpravi diskriminacijo med invalidi in zagotovi nadomestilo za telesno okvaro tudi tistim, ki so se poškodovali po letu 2013.

TV-oddaja