• Šport

Priprave na tekmovanje v NLB Wheel ligi - 2020-2021

3. Maj 2021

Koronavirus že drugo leto zapored kroji tekmovanje tudi v mednarodni košarkarski NLB Wheel ligi, ki jo organizira Zveza paraplegikov Slovenije. Zato je tudi delovni sestanek, ki ga je z vodji ekip 3. maja 2021 vodil vodja lige Gregor Gračner, potekal na daljavo.
Že predhodno so predlagali sistem, ki naj bi glede na dane razmere omogočil, da bodo ekipe v sezoni 2020-2021 celotno tekmovanje izvedle v treh dneh.
In tako se bo za trinajsti naslov prvaka lige tokrat potegovalo osem ekip iz BiH, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Po žrebu bodo v  skupini A nastopile: KIK Zmaj iz Gradačca, KIK Sana iz Sanskega Mosta, KKOI Zadar iz Zadra, POKS iz Srbije, v skupini B pa KKI Vrbas iz Banja Luke, KIK Una Sana iz Bihaća, Zveza ŠIS-SPK iz Slovenije in KKI Zagreb iz Zagreba. Tekmovanje bo od 11. do 13. junija potekalo v Športni dvorani v Kamniku. Glede na zgoščen urnik bo tekmovanje tudi izredno naporno, saj bodo ekipe v treh dneh odigrale kar 16 tekem. V petek štiri, v soboto osem, v nedeljo pa za končne uvrstitve še štiri. Otvoritveno tekmo bosta odigrali Zveza ŠIS-SPK iz Slovenije in KKI Zagreb iz Zagreba.
Na video sestanku je Gračner predstavil potek tekmovanja in trenutne razmere v zvezi s koronavirusom v Sloveniji, za tem pa v osrednji točki sistem tekmovanja. Po različnih predlogih in razmislekih so se odločili, da bodo ekipe tekmovale po Bergerjevem sistemu v dveh skupinah, žreb pa je odločil katere ekipe bodo tekmovale v posamični skupini.
Beseda je tekla tudi o protokolu podeljevanja košarkarskih vozičkov generalnega pokrovitelja Nove ljubljanske banke in medijski pokritosti odmevnega športnega dogodka. Pokrovitelj je tudi Občina Kamnik.