• Šport

Prehodni pokal občine je osvojila DP Novo mesto

19. April 2019

Na 21. kegljaškem turnirju je prehodni pokal Občine Domžale osvojila ekipa DP Novo mesto, pokal ligaškega prvaka za sezono 2018-2019 pa DP Maribor
Četrti krog z zaključkom kegljaškega ligaškega tekmovanja ZPS-Dom paraplegikov je že nekaj let v domeni Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Društvo je tekmovanje v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo 19. aprila 2019 na kegljišču v Kamniku, turnir pa posvetilo tudi prazniku Občine Domžale s katero že več kot 20 let zelo uspešno sodelujemo na vseh področjih.
Kegljačice in kegljači so se na šeststeznem kegljišču pomerili v moški in ženski konkurenci ter v združeni konkurenci tetraplegikov in veteranov. Za ekipne in posamične uvrstitve se je borilo 42 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, na voljo pa so imeli 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje. Za pravilni potek tekmovanja in izračun rezultatov je skrbel sodnik Franci Grubar, tekmovanje pa si je ogledal tudi kamniški župan Matej Slapar.

UVRSTITVE NA TURNIRJU ZA POKAL OBČINE
Prehodni pokal Občine Domžale je na enaindvajsetem turnirju s 1.635 podrtimi keglji osvojila ekipa DP Novo mesto, druga je bila DP Maribor (1.633), tretja DP Celje (1.602), četrta DP Slovenj Gradec (1.500), peta DP Ljubljana (1.408), šesta DP Murska Sobota (1.471), sedma DP Koper (1.346), osma pa DP Nova Gorica (1.108).
V najmočnejši moški konkurenci je bil najuspešnejši  Miran Jernejšek – MB (484), na drugo mesto se je zavihtel Tone Kanc – NM (473), na tretje pa Roman Hrženjak – CE (472).
Med kegljačicami je s 406 podrtimi keglji prvo mesto osvojila Martina Glavič – NM, drugo Marija Kerec MB (361) tretje pa Senka Ivaniševič LJ (356).
Tekmovanje kegljačev tetraplegikov in veteranov je organizator združil v eno skupino. Najboljši je bil Aleš Povše – CE (472), drugo mesto je osvojil Ludvik Škraban – MS (411), tretje pa Slavko Ivančič (384).

UVRSTITVE V KEGLJAŠKI LIGI V SEZONI 2018-2019
V sezoni 2018-2019 so kegljači odigrali štiri ligaške kroge. Sezono lige ZPS-Dom paraplegikov Pacug so prvim krogom in Magdičevim memorialom na kegljišču v Radencih pripravili kegljači DP Murska Sobota, drugi krog so v Ravnah na Koroškem pripravil kegljači DP Slovenj Gradec in tekmovanje posvetili Stanku Grnjaku, tretji krog so kegljači pripravili in posvetili Petru Zdovcu v Celju, četrti krog pa je s turnirjem za pokal Občine Domžale na kegljišču v Kamniku pripravila DP Ljubljana
V letošnji ligaški sezoni se je borilo osem ekip, za končne uvrstitve pa so šteli rezultati vseh štirih krogov. Ekipo so sestavljali štirje kegljači s tem, da je med njimi moral nastopati kegljač tetraplegik ali kegljačica. Pripomnimo pa naj, da nekatere ekipe niso tekmovale v popolni postavi.
Pokal ligaškega zmagovalca je osvojila ekipa DP Maribor (6.923), pokal za drugo mesto je prejela DP Novo mesto (6.696), za tretje pa DP Celje (6.559). Četrta je bila DP Slovenj Gradec (6.538), peta DP Ljubljana (6.316), šesta DP Murska Sobota (6.156), sedma DP Koper (5.391), osma pa DP Nova Gorica (3.808).
V posamični moški konkurenci je v treh krogih največ kegljev podrl Miran Jernejšek  – MB (1.470), srebrno medaljo je osvojil Anton Kanc – NM (1.448), bronasto pa Roman Hrženjak – DP CE (1.412).
Naslov najboljše kegljačice lige 2018-201 si je priborila Martina Glavič – NM (1.319), druga je bila Senka Ivaniševič – LJ (1.317), tretja pa Marija Kerec ­- MB (1.196).
Med kegljači tetraplegiki je naslov kegljača letošnje lige osvojil Aleš Povše – CE (1.411), drugi je bil Damjan Hovnik (1.218), tretji pa Branko Črv – NG (1.159).

V skupini veterani, kjer so keglje prav tako uspešno podirali starejši kegljači, je bil najboljši Franc Kuhelj - NM (1.171), drugo mesto je osvojil Franc Borovnjak – MS (1.116), tretje pa Emil Filipič – KP (1.112).
Kegljačice in kegljače zmagovalne ekipe je njihov pokrovitelj Dom paraplegikov Pacug tudi v tokratni sezoni nagradil z enodnevnim bivanjem in koriščenjem uslug v domu v Pacugu.
Ob razglasitvi rezultatov se je vsem za sodelovanje zahvalila Cvetka Štirn, ki je imela tudi tokrat v rokah vse organizacijske niti, v imenu organizatorja pa je kegljače in goste nagovorila predsednica društva Mirjam Kanalec. Pripomnila je, da je Občina Domžale našemu društvu ob 40 letnici in 20 letnici aktivnega sodelovanja podelila posebno nagrado občine. Seveda si želimo, da bi se to naše nadvse uspešno sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje. Župan Toni Dragar nam je v svojem pozdravnem nagovoru to tudi zagotovil
Pokale in medalje so podelili: Toni Dragar, Vera Vojska, Mirjam Kanalec in Gregor Gračner.
Turnir so poleg glavnega pokrovitelja Občine Domžale, Zavoda za šport Domžale in Zveze paraplegikov Slovenije podprli številni sponzorji in donatorji.