• Kultura

Predstavitev slikanice Lev Rogi v Afriki

21. Junij 2020

Video . 20. junija 2020 je bila v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor predstavitev slikanice Igorja Plohla Lev Rogi v Afriki, ki je izšla v sozaložništvu Založbe Pivec in Zveze paraplegikov Slovenije.
Avtorju se je lansko leto uresničila velika življenjska želja, saj je potoval na safari v Tanzanijo. Knjiga za otroke je nastala na podlagi resničnih dogodkov, ki jih je doživel na tem čudovitem potovanju. Na predstavitvi je urednica Zala Stanonik s Pavlo Potočnik Bela in Petrom Bela spregovorila o presenečenju, ki sta ga za Igorja pripravila v oddaji Dan najlepših sanj. Na odru so se avtorju in urednici slikanice pridružili še številni drugi gostje. Vesna Masten Gubeljak in Nenad Gubeljak sta Igorja spremljala na zahtevnem potovanju. Urška Stropnik Šonc je predstavila izzive s katerimi se je srečala ob ustvarjanju ilustracij. Glasbeno je prireditev popestrila bobnarska skupina Djembasta, ki je z ritmi iz Gane navdušila občinstvo. Odlomek iz slikanice je prebrala direktorica Založbe Pivec Milena Pivec. Igor Plohl pa je s pomočjo fotografij in videoposnetkov obiskovalcem na kratko predstavil svojo nepozabno avanturo v Afriki. Veseli smo, da so se nam na predstavitvi slikanice pridružili tudi predstavniki Zveze paraplegikov Slovenije.