• Aktualni dogodki

Predstavitev akcije Gibalno ovirani gore osvajajo - GOGO

28. Avgust 2020

Odbor Planinstvo za invalide-OPP je 27. avgusta 2020 na tiskovni konferenci na ljubljanskem gradu predstavil akcijo »Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO 2020),« ki od besed prehaja k dejanjem. Projekt je akcija, ki nagovarja k telesni dejavnosti vse gibalno ovirane, da zapustijo udobje kavča in enoličnega vsakdana ter se podajo v naravo, družbo in novim dogodivščinam naproti. Partnerji akcije so Planinska zveza Slovenije, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. in Zveza paraplegikov Slovenije.
Ob prijetnem druženju so zbrane nagovorili Jurček Nowakk, vodja odbora Planinstvo za invalide-OPP in dolgoletni vodnik PZS, Stojan Rozman, vodja delovne skupine Gibalno ovirani osvajajo gore iz Zveze paraplegikov Slovenije, Lojze Tomaževič, predsednik Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p., Viki Grošelj, ambasador akcije GOGO 2020 ter Martin Škorjanc, direktor podjetja H-Bit, ki je s svojo blagovno znamko NiceHash postalo generalni sponzor projekta.
Akcija poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja. Na kočah bodo tudi ambasadorji akcije GOGO 2020: Viki Grošelj, Andrej in Marija Štremfelj, Tone Kuntner, dr. Evgen Bavčar in Mojca Mavec, dogodke pa bodo v kočah v imenu Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite podprli tudi parašportnice in parašportniki. Na tokratni novinarski konferenci sta projekt v imenu Zveze ŠIS-SPK podprla odbojkarica sede Lena Gabršček in paraalpski smučar Jernej Slivnik.

Akcija GOGO 2020 bo potekala v treh terminih na štirih slovenskih kočah:
• 5. september 2020, Tamar in Boč
• 6. september 2020, Čaven in Gradišče Lavričeva koča
• 10. september 2020, Gradišče Lavričeva koča.

Več … Video