• Aktualni dogodki

Prednovoletna številka glasila Paraplegik

22. December 2020

PARAPLEGIK - Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani. Prišel je najbolj praznični mesec v letu, ki je zaradi znanih razmer nekoliko drugačen kot prejšnja leta. Da boste lažje prebrodili te težke čase si lahko prelistate novo številko glasila Paraplegik in preberete različne prispevke.
Predsednik Zveze Dane Kastelic je v uvodnih besedah nekaj napisal o predpisih za zajezitev koronavirusa, ki smo se jih številni invalidi dosledno držali in upoštevali, ter se zahvalil vsem zdravstvenim delavcem, ki v teh mesecih skrbijo za naše zdravje. V nadaljevanju piše tudi o delovanju naše organizacije v korona času in kako s sodobno tehnologijo (telekonferenc, skypa, video klicev) zaposleni delajo od doma. Na sedežu Zveze pa se opravljajo samo dežurstva za potrebe osebne asistence.
Omenil je tudi mednarodni dan invalidov, ki smo ga praznovali 3. decembra. Na koncu svoje kolumne pa se je vsem zahvalil za uspešno sodelovanje in vsem zaželel uspešno ter predvsem zdravo novo leto.
V nadaljevanju preberite še naslednje prispevke: »Videokonferenca predsednika države Boruta Pahorja ob Mednarodnem dnevu invalidov,« »Na poti Zborniku z naslovom - 50 let športa slovenskih paraplegikov,« Videokonferenca s športnimi referenti lokalnih društev,« »Letošnji E-Kongres FRM gostil veliko tujih predavateljev,« Greencath katetri odlikovani z zlato nagrado za inovativnost,« »Poslanica Sveta za invalide RS,« »Delo v učnem čebelnjaku,« »Bogat pridelek v učnem vrtu,« »Dom paraplegikov Pacug in COVID-19« in še nekaj drugih člankov.
Sledijo, tokrat nekoliko skromnejši prispevki, dopisnikov vseh devetih lokalnih društev Zveze, nato pa vsebine s športnega in kulturnega področja. Zadnje strani so kot vedno namenjene razvedrilu. Prijetno branje vam želimo.