• Šport

Povedli so strelci Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije

9. Maj 2021

Društvo paraplegikov Istre in Krasa je 8. maja 2021 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo prvi krog strelske lige v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanje je na strelišču v Ankaranu potekalo v ekipni in posamični konkurenci, udeležilo pa se ga je 19 strelcev iz petih pokrajinskih društev ZPS.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP Prekmurja in Prlekije (1109), druga je bila, DP Istre in Krasa (991), tretja DP Podravja (941), četrta pa DP Celje (911).
V skupini SH1 je prvo mesto (372) osvojil član DP-PP Franc Jožef, drugo Franc Pinter (358) DP-MB, tretje pa Damijan Žerjal (332) DP-KP.
V skupini SH2 so prva tri mesta osvojili strelci DP Prekmurja in Prlekije. Prvo  Slavko Dunaj (376), drugo Leon Jurkovič, (361) tretje pa Venčeslav Bezjak (351).
V streljanju z zračno pištolo je nastopil le Metod Zakotnik DP-KR in zadel 232 krogov. Tekmovanje sta vodila Stane Frolich in Jurij Čakardič.