• Aktualni dogodki

Pomisli prej, ko (za)parkiraš

29. April 2022

V Društvu za mobilnost invalidov Moja pot so posneli štiri situacijske spote v okviru projekta »Pomisli, predno (za)parkiraš«.
Z razvojem tehnologij, avtomobilske industrije in Zakona o izenačevanju možnosti invalidov se v zadnjih letih povečuje število (težje) gibalno oviranih invalidov, ki so samostojni vozniki. Mobilnost temeljno pripomore tudi k vključenosti v družbo. A težava je, ker širša javnost ne pozna, ni seznanjena in se ne zaveda pomembnosti zadostnega zagotovljenega prostora za vstop/izstop invalida iz vozila.
Z akcijo »Pomisli, predno (za)parkiraš« želimo družbo seznanjati s problematiko, ker lahko na ta način največ prispevamo k boljšemu jutri. Verjamemo, da lahko že predstavitev problematike pozitivno vpliva k nižjemu številu onemogočanja mobilnosti z nepravilnim in površnim parkiranjem. Na platformi YouTube smo na našem kanalu javno objavili vse štiri spote, ki opozarjajo na omenjeno problematiko. Povezava: 
https://bit.ly/nzpYT04
Na snemanju so sodelovali tudi Maks Mausser (bivši motokrosist), Jaka Hliš (glasbenik) ter Denis Vučak (pevec, Game Over)