• Šport

Po treh kolih vodstvo prevzela ekipa DP Kranj–DP Novo mesto

19. Januar 2020

V športni dvorani Strahinj (Naklo) so 19. januarja 2020 ekipe, ki igrajo v slovenski košarkarski ligi ZPS – ORMEGA MM odigrale tretji krog. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je tokratne srečanje pripravilo Društvo paraplegikov Gorenjske.

DP Kranj – DP Novo mesto : DP Ljubljana Mercator 70:51 (34:19)
Kombinirana ekipa igralcev Gorenjske in Dolenjske si je v uvodni tekmi že v prvem polčasu priigrala visoko prednost. Igralci nasprotne ekipe so tretjo četrtino dobili za dve točki, vendar so v nadaljevanju popustili in izgubili.

DP Kranj – DP Novo mesto : DP Maribor 65:51 (33:24)
Z odlično igro je Gorenjsko Dolenjska naveza nadaljevala tudi v drugi tekmi. Mariborska ekipa je bila premalo natančna pri zadevanju košev zato je zmago morala prepustiti nasprotniku.

DP Celje Thermana : DP Ljubljana Mercator 41:51 (20:26)
V zadnji tekmi tretjega kroga sta se pod koši srečali vodilna ekipa DP Celje in zadnje uvrščena DP Ljubljana Mercator. Celjani so v prvi četrtini še držali stik, nato so Ljubljančani z boljšo igro v napadu tekmo dobili.

Najboljši strelci tretjega kola: Milan Slapničar (122), Haris Kuduzović (109) oba DP Kranj – DP Novo mesto in Gregor Gračner – DP Ljubljana Mercator (97).

Tekme sta spremljala delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner, sodili pa Mitja Dečman, Marko Marinovič in Nedžad Budimljič.

Lestvica po tretjem krogu:
1. DP Kranj – DP Novo mesto
2. DP Celje Thermana
3. DP Ljubljana Mercator
4. DP Maribor