• Sociala - Osebna asistenca

Po drugem krogu vodi DP Novo mesto-DP Kranj

11. December 2021

V športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji je 11. decembra 2021 potekal drugi krog slovenske košarkarske lige ZPS-Bauerfeind. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je tokratno srečanje pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine.
Košarkarji so pred tekmovanjem z minuto molka počastili spomin na odličnega vsestranskega športnika in košarkarja Janija Učakarja.
Uvodno tekmo sta odigrali domača ekipa DP Ljubljana Mercator in združena ekipa DP Kranj-DP Novo mesto. Zmagala je združena ekipa, ki je Ljubljančane premagala z rezultatom 62 : 35.
V drugem srečanju sta se pomerili ekipi DP Ljubljana Mercator in DP Celje Thermana. Z boljšo igro so tekmo dobili Celjani (67 : 38).
V zadnji tekmi sta se pod koši srečali DP Kranj-DP Novo mesto in DP Maribor. Gorenjsko Dolenjska naveza je bila v drugem krogu boljša in slavila z 48 : 41.
Najboljši strelci po drugem krogu: Enis Musič (66) – DP Celje Thermana, Haris Kuduzovič (66) – DP Kranj-DP Novo mesto, Danilo Kamenik (54) – DP Maribor.
Tekme sta spremljala delegat lige Milan Lukan in vodja športa Gregor Gračner, sodila pa Nedžad Budimlić in Marko Marinovič.

Lestvica po drugem krogu:
1. DP Novo mesto-DP Kranj
2. DP Celje Thermana
3. DP Maribor
4. DP Ljubljana Mercator