• Aktualni dogodki

Parawing 2019 – motoristi z zlatimi srci in krili v spomin Janiju Trdini

2. Junij 2019

Letošnje, že osmo srečanje z Gold Wing motoristi, ki sta ga organizirala Združenje Goldwing Slovenija in Društvo paraplegikov Gorenjske, je bilo posvečeno glavnemu pobudniku in organizatorju naših motorističnih izletov in članu Društva paraplegikov Gorenjske Janiju Trdini.
Na prvo junijsko soboto jih je v Kranju pričakalo hladno in oblačno vreme. Pred sedežem Društva so se začeli zbirati člani pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, motoristi na Honda Goldwing motorjih pa so poleg dobre volje in tradicionalnih trojanskih krofov pripeljali tudi sonce.
Zbrane motoriste, člane društev in krajane Krajevne skupnosti Bratov Smuk je nagovorila predsednica Manja Zorko, pozdravil pa jih je tudi podžupan Mestne občine Kranj Robert Nograšek. Predsednik Društva Peter Robnik se je zahvalil motoristom Združenja GWS za nas tako adrenalinsko izkušnjo, kot tudi za finančno donacijo, ki so jo letos namenili Janijevi družini. Na kratko je opisal potek dogodka, nato pa besedo predal predsedniku Združenja GWS Jožetu Planincu. Po kratki predstavitvi njihovega poslanstva je zbrana sredstva predal Janijevi ženi Barbari, v spomin Janiju pa predlagal minuto molka.
Sledila je kratka predstavitev posebnih airbag brezrokavnikov Helite za večjo varnost motoristov v primeru nesreč in transferje na motorje. Tokrat jih je pot peljala na Jezersko. Po kratkem postanku in okrepčilu v gostišču ob jezeru, za katerega je poskrbel župan Občine Jezersko Andrej Karničar, so se vrnili v Kranj. Druženje je popestrilo dogajanje na bližnjem igrišču - Smukfest, ki ga vsako leto organizira KS Bratov Smuk in tradicionalna likovna delavnica slikarjev ZPS in njihovih prijateljev na sedežu Društva, ki jo tradicionalno organizirajo s pomočjo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.
V ožji zasedbi so člani Združenja GWS v krogu Janijeve družine položili cvetje na Janijev poslednji dom na pokopališču v Škofja Loki.
Kljub pestrosti in zanimivosti celotnega druženja je še vedno najpomembnejša vožnja z motorji. Neprecenljivi nasmehi sopotnikov na motorjih pa dodaten razlog za željo, da se ponovno snidemo.
Še enkrat iskrena hvala srčnim motoristom, ki nam na zlatih krilih pričarajo nepozaben dan, KS Bratov Smuk, ki je poskrbela tudi za prehrano in Občini Jezersko ter donatorjem Ormega MM, TIK Kobarid, Lions club, Arifaj d.o.o. in bar Zamorček.