• Šport

Paraplesalci uspešni na Nizozemskem

23. April 2019

V mestu Cujik (Nizozemska) je od 18. do 22. aprila 2019 potekalo že 31. tekmovanje v paraplesu – Holland Dans Spektakel.
Za kar najboljše uvrstitve v standardnih in latinsko ameriških plesih ter v freestyle so se potegovali tudi slovenski plesalci pod vodstvom trenerja Andreja Novotnya.
Nekateri plesalci so se tekmovanja prvič udeležili pod okriljem Mednarodnega paraolimpijskega komiteja, med njimi tudi Lara Nedeljkovič, članica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.
Prvi del tekmovanja v kategoriji World Cup combi standard 2 sta si Lara Nedeljkovič in Klemen Dremelj priplesala drugo mesto, drugo mesto pa je Lara osvojila še v single women 2. Med amaterji sta prvo mesto osvojila Breda Košir in Miha Rednak.
Drugi del tekmovanja je potekal pod okriljem Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC). V kategoriji combi standard 2 sta Lara in Klemen zasedla nehvaležno četrto mesto, v single women 2 pa je Lara osvojila še deseto mesto. V kategoriji combi standard 1 sta Breda in Miha zasedla peto mesto.
Lara in Klemen sta si v latinskih plesih priplesala drugo mesto (Combi Latin 2 World Cup) in četrto mesto (Combi Latin 2 IPC). Dobre rezultate so dosegli tudi drugi plesalci – Amir Alibabič in Kaja Cizelj ter Breda Košir in Miha Rednak.