• Šport

Parakošarkarji za vzor pri aktivnostih v času epidemije

1. Februar 2021

Košarkarji na invalidskih vozičkih v prejšnji novici o treningih v času epidemije niso bili omenjeni, čeprav so lahko vzor in primer dobre prakse v danih razmerah. Ekipa pod vodstvom trenerja Žige Kobaševiča namreč trikrat tedensko trenira v Športni dvorani na Vranskem, za nameček pa opravi en trening tudi na daljavo. Treningi potekajo v polnem zamahu v tako imenovanem mehurčku in se do sedaj še nihče ni okužil s COVIDOM 19, ki tudi parašport kroji po svoje. Med sistemskim uigravanjem košarkarjev pa naj omenimo mlajšega Davida Škorjanca (21 let), ki bo z rednimi aktivnimi treningi, v prihodnje lahko postal ključni član ekipe. Ob tem pa velja poudariti še, da je v trinajstčlanski ekipi kar enajst igralcev paraplegikov!
»V svetovnem merilu se s košarko na vozičkih resno ukvarja 105 držav, tako si nikakor ne moremo privoščiti še enega izpada trenažnega procesa. Vsi v ekipi smo naravnani tako, da vedno iščemo pozitivne plati v dani situaciji. Vsekakor je obdobje brez tekem mučno, vendar ga izkoriščamo za odpravo napak v lastni igri in širjenje repertoarja obrambnih in napadalnih različic. Vsak teden odigramo tudi trening tekmo med v naprej določenima ekipama. Te tekme so zelo zanimive, saj so igralci izjemno motivirani in željni igranja. Upamo, da se zadeve kmalu vrnejo v ustaljene tirnice, da bomo lahko igrali tudi tekme. Močno si želimo, da bi v letu 2021 potekalo Evropsko prvenstvo divizije C, kjer bi lahko dokazali (tako kot že ničkolikokrat v zadnjih dveh letih), da napredujemo in smo na pravi poti,« meni trener Kobaševič.
Ekipa bo 13. februarja 2021 po finalni tekmi NLB Wheel lige dobila priznanje za končno 3. mesto v regionalnem tekmovanju za sezono 2019-2020, v decembru pa je posnela tudi reklamni spot za Loterijo Slovenije.