• Šport

Odličen nastop naših paraplesalcev v Pragi

15. Avgust 2021

V Pragi na Češkem je 14. in 15. avgusta 2021 potekalo tekmovanje Prague 2021 World Para Dance Sport International Competition, kjer so tekmovali tudi slovenski plesalci in paraplesalci. To je bilo prvo mednarodno tekmovanje na Češkem, ki so se ga večinoma udeležili finalisti z zadnjega SP v Bonnu.
Že prvi dan je paraplesalka Lara Nedeljkovič iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine uspešno nastopila, saj se je v močni konkurenci Single Women Class 2 uvrstila v finale in zasedla 6. mesto.
V popoldanskem programu je bilo na sporedu še tekmovanje parov v kategoriji Combi Latin Class 2, kjer sta Lara Nedeljkovič in soplesalec Klemen Dremelj osvojila bronasto medaljo. Tretje mesto je v kategoriji Combi Latin Class 1 osvojil tudi drugi slovenski par Martina Smodiš in Roman Maček.
Naslednji dan sta se oba slovenska para pomerila še v kategoriji Combi Standard Class 2, ki pa se nista uvrstila v finale.
Trener Andrej Novotny je s prikazanim plesom naših plesalcev zelo zadovoljen, še posebej, ker enomesečni premor v juliju ni vplival na pripravljenost. Če v jeseni epidemija ne bo ponovno ustavila življenja, plesalce oktobra čaka tekma v Varšavi, konec novembra pa še svetovno prvenstvo v paraplesu, ki ga letos gosti mesto Ulsan v Južni Koreji.