• Aktualni dogodki

Obisk študentov Turistice iz Portoroža

16. November 2019

Dom paraplegikov Pacug so obiskali študentje drugih letnikov Fakultete za turistične študije Turistica iz Portoroža. Z njimi je bila tudi njihova mentorica doc. dr. Janja Gabruč. Ogledali so si prostore in se z direktorjem Markom Ferlugom pogovarjali o našem delu in specifiki dela z gibalno oviranimi osebami. Govorili so o dolgoročnem sodelovanju in tudi o tem, da bi naš Dom lahko postal izobraževalna enota za predmet - Turizem gibalno oviranih. Zakaj pa ne, saj  imamo vse pogoje. S tem bi mlade bodoče delavce v turizmu izobrazili kaj vse je potrebno vedeti in znati, tako teoretično kot praktično pri gibalno oviranih ljudeh. Hkrati bi podirali tabuje, se odprli in tako bi tudi mladi študentje spoznali naše specifike. Prav tako so se pogovarjali, da bi to znanje nenazadnje lahko tržili in iztržili za druge, ko bi skupaj s fakulteto pri nas organizirali vikend seminarje za zaposlene v turizmu in gostinstvu za potrebe gibalno oviranih oseb.